ISE, combinatòria, Barcelona


  • Share on X
  • Share on Pinterest

Demà començarà a Amsterdam l’ISE (Integrated Systems Europe), la fira audiovisual professional més important del món. Potser no n’heu sentit a parlar mai però tampoc no sabíem res del MWC l’any 2006 quan va arribar de Cannes. L’ISE arribarà l’any vinent a Barcelona i amb ell, més de 1.300 expositors i 80.000 professionals que durant quatre dies convertiran Barcelona en la capital audiovisual mundial. Amb aquestes xifres el congrés se situa en segona posició en volum i en impacte econòmic (400 milions) després del MWC (470).

Mike Blackman, el director executiu de l’ISE explicava el 2018 que el creixement sostingut anual del 10% en assistents i expositors era un dels principals motius per traslladar el saló, i que la decisió unànime de portar-lo a Barcelona era per poder continuar creixent.

Que una fira de l’envergadura i l’abast de l’ISE vingui a Barcelona és ja una excel·lent notícia, si a més és en un sector estratègic de futur com el de les tecnologies audiovisuals encara més, i si hi afegim encara que les seves propostes són el complement natural a les del MWC i del 4YFN (empreses emergents, inversors i tecnologia), el cel és el límit. Sabem que les tecnologies, mitjans i continguts digitals segueixen corbes de desenvolupament exponencial, i que es combinen i recombinen entre ells creant nous productes, serveis, models de negoci i maneres de fer que en darrera instància conformen noves societats.

El MWC, el 4YFM i l’ISE conformen un continu que va des del ferro a les idees.

Un exemple de combinatòria de tecnologies el trobem en l’edició d’enguany de l’ISE, que més enllà de les propostes audiovisuals tradicionals incorpora propostes que combinen mitjans, continguts i tecnologies emergents. En l’edició que comença demà s’hi parlarà de l’impacte que tindrà en el disseny d’interiors el desplegament de tecnologies com el 5G i la internet de les coses; de com conformarà els nous espais de treball i de com afectaran als treballadors; de com canvien els espais d’aprenentatge i col·laboració en universitats i centres d’educació superior amb desplegament de sistemes audiovisuals; de les noves oportunitats de negoci que ofereixen la realitat virtual, la realitat augmentada i la realitat mixta; o de com els avenços en les tecnologies digitals aplicades al cinema n’estan transformant els continguts.

Totes aquestes propostes les podríem trobar indistintament al MWC o al 4YFN, és més, repassant els programes d’un i altre, molts dels continguts se solapen, i és bo que així sia: l’ISE completa, junt amb el MWC i el 4YFN, el continu tecnològico-mediàtico-emprenedor de Barcelona. Que no pari la combinatòria.

Arxivat a: