John Oliver takes a look at facial recognition technology, how it’s used by private companies and law enforcement, and why it can be dangerous.
Llibres relacionats
Articles relacionats
- Josep M. Ganyet
- Publicat a La Vanguardia
Immobile World Congress
Avui comença a Barcelona del Mobile World Congress, que de manera interrompuda celebra la GSMA a la capital catalana d’ençà el 2006. Dic interrompuda perquè l’edició del 2020 es va suspendre per culpa de la pandèmia. Dos anys, quatre mesos, un confinament, incomptables restriccions, quatre onades i una campanya de vacunació després torna . . .
- Josep M. Ganyet
- Publicat a La Vanguardia
Viquipedistes i Youtubers

Youtubers, influenciadors i creadors de contingut en línia espanyols s’empadronen a Andorra per a pagar menys impostos. Fins avui això era propi d’esportistes, artistes i empresaris i en general tot aquell qui considera que els impostos son els altres. Internet també ha democratitzat aquesta pràctica. El model de negoci de la internet . . .
- Josep M. Ganyet
- Publicat a La Vanguardia
L’estat contra Darwin
És Silicon Valley un ecosistema darwinià on els usuaris seleccionen els guanyadors? O és a l’inrevés?

A la base de l’evolució de les espècies hi ha el procés de còpia-variació-selecció. El mateix procés el trobem en l’evolució de modes, idees, llenguatges i cultures, el mateix que trobem en l’evolució de les empreses. En els ecosistemes tecnològics de matriu digital es veu molt clar. L’exemple canònic és Silicon Valley. Les empreses hi . . .
- Josep M. Ganyet
- Publicat a La Vanguardia
Paradoxes essencials
Els membres del “precariat” són els més essencials en temps de confinament.

Diu la saviesa popular que la pandèmia ha digitalitzat les feines. Totes? No! Una colla d’irreductibles treballadors resisteix encara a la digitalització: els treballadors essencials. Treballador essencial és un l’eufemisme pandèmic que ha arrelat a l’hora de designar tot aquell qui no pugui passar a fer la seva feina darrera una . . .